default-header
HomeKinderopvangOnze visie

Onze visie

Bij kinderopvang en BSO ‘t Egeltje vinden we het belangrijk te werken met aandacht en liefde, bieden we kinderen de ruimte om te spelen én te leren en hebben we respect voor mens en natuur. We laten kinderen de wereld ontdekken op hun eigen manier in een veilige en vertrouwde omgeving. Dankzij onze kleinschalige dagopvang voelen kinderen zich snel thuis. Ze kennen de vaste medewerkers en andere kinderen goed. Het leuke aan onze kinderopvang is de grote tuin. Kinderen kunnen er volop spelen en de natuur ontdekken. Onze pedagogische visie kent drie belangrijke pijlers.

Aandacht en liefde

Met veel plezier leren we een kind kennen. We hebben aandacht voor vragen, luisteren naar hun verhaal en helpen ze in hun eigen tempo te ontwikkelen. We volgen de belevingswereld van het kind en dagen ze uit die te verrijken. Dit doen we op een respectvolle en positieve manier. We bieden ze veiligheid, vertrouwen en plezier.

Ruimte om te spelen en te leren

Kinderen hebben ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen. Niet alleen om rond te rennen en te spelen, maar ook om na te denken en rustig een spelletje te doen. Kinderen leren door nieuwe ervaringen, dingen uit te proberen en door veel te spelen. Bij ons mogen ze zelf kiezen wat ze willen doen. Dit geldt voor de kinderopvang, maar ook voor de BSO. Op beide locaties hebben we binnen en buiten verschillende speelhoekjes ingericht.

Respect voor mens en natuur

Het is belangrijk dat kinderen leren respect te hebben voor elkaar, de dingen om hen heen en de natuur. We leren ze dat iedereen er mag zijn en gelijk is. Dit leren kinderen doordat wij ze accepteren en op een positieve en respectvolle manier benaderen. We zorgen ervoor dat kinderen zich veilig voelen en kunnen uitgroeien tot een zelfstandige volwassenen.

Onze visie is gebaseerd op het gedachtegoed van meerdere pedagogen en filosofen zoals Malaguzzi, Korczak, Solter, Pikler, Gorden en Riksen-Walraven. Om onze visie en de bijbehorende werkwijze goed uit te dragen wordt deze regelmatig besproken met de medewerkers.