default-header

Dagritme

Het dagritme bij ’t Egeltje bestaat uit een aantal vaste onderdelen en wisselende spelactiviteiten. We zijn het liefst buiten met de groep. Als het weer het toelaat is dit vast onderdeel van het programma. Buiten spelen, picknicken of andere leuke activiteiten. Niet ieder kind vindt dezelfde spelletjes leuk. We laten ze daarom zelf kiezen wat ze graag willen doen.

Dagritme baby’s

Voor baby’s is er geen vast dagritme. In overleg met de ouders houden we zoveel mogelijk hetzelfde dagritme als thuis aan.

Dagritme peuters

Regelmaat en rust zijn belangrijk voor jonge kinderen. Daarom hanteren we voor peuters vanaf 1 jaar vaste eet- en rustmomenten:

07.30 - 09.00 uurOpvang van de kinderen en overdracht met de ouders. De kinderen hebben al ontbeten en beginnen met spelen. We zien erop toe dat ouders duidelijk afscheid nemen van hun kind. Wanneer dit niet op een goede manier gebeurt kan een kind daar de hele dag last van hebben. Als het afscheid wat lastiger gaat dan helpen we hier graag bij.
09.30 – 10.00 uurRond half tien is het tijd voor het dagelijkse fruithapje en wat drinken. Tijdens het eten worden er liedjes gezongen of leest de begeleidster voor uit een prentenboek.
10.00 - 11.30 uurKinderen kiezen zelf welke spelactiviteiten ze het liefst willen doen. Dit kan van alles zijn zoals; dansen, zingen, spelen, knutselen of buiten wandelen en spelen. Kinderen die twee keer per dag slapen, gaan nu naar bed.
11.30 - 12.15 uurWe eten gezamenlijk brood en drinken melk of water.
12.15 - 14.00 uurNa het eten gaan de meeste kinderen even slapen. Kinderen met een ander ritme zijn nu gewoon wakker en kunnen rustig spelen.
14.00 - 16.30 uurIn de loop van de middag drinken we samen wat en kiezen de kinderen een gezond tussendoortje. Kinderen die twee keer per dag slapen, gaan rond half vier nog even naar bed.
Vanaf 16.30 uurOphalen van kinderen en overdracht met de ouders. Wanneer iemand anders je kind ophaalt dien je dit vooraf door te geven. Zonder melding geven wij je kind niet mee. Ophalen kan tot uiterlijk 18.00 uur